သီးစံုခ်ဥ္ဟင္း (သို႕) ကုလားဟင္း စားရေအာင္
ဒီတစ္ေခါက္ေတာ႕ အရသာရွိေသာစာ ေရးမယ္။ ဟဲဟဲ
ဒီေန႕ေတာ႕ အိမ္ေစာေစာ ျပန္ေရာက္တာနဲ႕ ခ်က္ခ်င္ျပဳတ္ခ်င္ စိတ္ကေလး ရွိေနတယ္။ ေရခဲေသတၱာကို ဖြင္႕ၾကည္႕လိုက္ေတာ႕ ေအာင္မယ္.. အေတာ္ပဲ..
ဒန္႕သလြန္သီးႏွစ္ေတာင္႕
အာလူးႏွစ္လံုး
ရုံးပတီသီး ေလးငါးေတာင္႕ေလာက္
ခရမ္းသီးတစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး
တို႕ကို ေအာက္ပါအတိုင္း လွီးၿပီး ေရေဆးထားလိုက္ပါတယ္။ အာလူးကိုေတာ႕ ဆားအနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါတယ္။
တခ်ိန္ထဲမွာ ငါးရံ႕ေျခာက္တံုးေလးေတြ ကိုေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ႕ငရုပ္သီးကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ငါးပိေလး နည္းနည္းပါ တခါတည္း ထည္႕လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႕ မာတဲ႕ကိစၥေတြျဖစ္တဲ႕ ငါးေျခာက္နဲ႕ အာလူးကို အရင္ထည္႕ေမႊၿပီး အတန္ငယ္ ႏူးသြားေအာင္ ေရနည္းနည္း ထည္႕ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ပဲေတာ႕ မထည္႕ေတာ႕ဘူး။
ေရခန္းသြားေတာ႕ ဒန္႕သလြန္သီး ခရမ္းသီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရုံးပတီသီး ေတြကို အစဥ္လိုက္အတိုင္း ထည္႕ေမႊပါတယ္။ ငန္ျပာရည္ အခ်ိဳမႈန္႕ထည္႕တယ္။ ၿပီးေတာ႕ ေရထည္႕ၿပီး ႏူးေအာင္ခ်က္ပါတယ္။ ၾကက္ဥေလးေတြကိုေတာ႕ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးနဲ႕ ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး နည္းနည္း ေၾကာ္ၿပီးမွ ထည္႕လိုက္ပါတယ္။ ဟင္းႏူးေတာ႕ နည္းနည္းျမည္းၾကည္႕ၿပီး မန္က်ည္းရည္ေလးကို ခ်ိန္ဆထည္႕ပါတယ္။ မဆလာေလးအုပ္ၿပီးတဲ႕ အခါမွာေတာ႕ ဒီလို စားဖို႕အသင္႕ျဖစ္ၿပီေပါ႕႔။ ေရခဲေသတၱာဖြင္႕တဲ႕ အခ်ိန္ကစေရရင္ စုစုေပါင္း ၄၅ မိနစ္ပဲ ၾကာပါတယ္။ ကဲ စားၾကပါဦး။
11 comments:
မပန္.. သေရက်လာၿပီ.. ေနာက္ခါခ်က္ရင္ အိမ္လားစားမယ္..ခုေတာ့ ဒီမွာပဲ သေရယိုေနရတယ္..
ခ်က္နည္းနဲ႔ အားမရလို႔ ပန္းကန္လိုက္ကို ကူးယူသြားပါတယ္ ။ ပုံေရာစာေရာ..တံေတြးနင္ေနပါတယ္ ခင္ဗ်ာ။
စားခ်င္စဖြယ္ သီးစံုဟင္းေလးဗ်ာ။
ပန္ပန္ရဲ႕ သီးစံုကုလားဟင္းဖတ္ျပီး ဗိုက္ဆာလာတာနဲ႔ ေန႔လည္စာ အျမန္သြားစားလိုက္ရတယ္။
စားျပီးမွ ကြန္မန္႔ျပန္လာေရးတာ။ မဟုတ္ရင္ တဂီြဂြီျဖစ္ေနမွာစိုးလို႔။
ဟိုတခါ ကိုရန္ေလးလည္း ဒုကၡေပးေသးတယ္၊ ဥပုသ္ေစာင့္တဲ့ညမွာ သူ႔ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို ဖတ္မိလို႔ ေရေသာက္ျပီးေတာ့ပဲ အိပ္လိုက္ရတာ။
ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ့ ဘေလာ့ဂါေတြစုျပီး ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း နိသ်ည္း စာအုပ္ထုတ္ၾကပါလား။ ပံုေလးေတြ ေ၀ေ၀ဆာဆာနဲ႔ဆို ေရာင္းေကာင္းမွာပဲ။
(ဒါနဲ႔ ပန္ပန္႔ ေမြးေန႔အတြက္ ဟိုပို႔စ္ေအာက္မွာ ျဖည့္စြက္ ဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္ေနာ္။ မသိလို႔ က်န္ခဲ့တာ ေခ်ာဒီး)
မပန္
ေပါင္းခ်က္ၾကရေအာင္လားဗ်ာ. ျပီးရင္ စာအုပ္ထုတ္မယ္ေလ...
ခုေတာ႔ သြားရည္ေတြကုိ မနည္းမ်ိဳခ်ထားရတယ္..
မပန္ကဘေလာ႔ဂ္မွာတင္လုိ႔
ျပင္ဆင္တဲ႔စားခ်င္ဖြယ္
အပီသာတြယ္လုိက္ခ်င္ေတာ႔တာမုိ႔
မျပန္ခင္အားကုိတင္း
အုိဗ်ာ
သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း....
ဟတ္ဟတ္ဟတ္
လက္ေဆာင္ကဗ်ာေလးေပါ႔ေနာ႔ ပညာစမ္းတယ္လုိ႔ေတာ႔ သေဘာထားပါနဲ႔ဗ်ာ. ၅၄ ထပ္တိုက္ေပၚက ခုန္ခ်ပစ္လုိက္မယ္. ဘာမွတ္လဲ. ဟြန္း....
ဒီမို၊ ႏိုင္၊ ဘုရင့္ေနာင္၊ မေမ၊ ေမာင္ရန္.. စားေကာင္းၾကတယ္ဟုတ္.. ဟဲ
ေမာင္ရန္ ေရ ေကာင္းသားပဲ.. ေနာက္တစ္ခါ ေၾကးအိုးခ်က္စားရင္လည္း ပို႕စ္တင္မလားလို႕ စဥ္းစားေနတယ္.. ေလာေလာဆယ္ေတာ႕ ေစ်းမသြားႏိုင္ေသးဘူးဟာ..
Hungry tel byoooo :P
တရားသူႀကီးမင္း ေပါင္ခ်ိန္ခင္ဗ်ား စကၤာပူရတိုင္းႏုိင္ငံမွ ေဒၚပန္ဒိုရာဆိုသူသည္ အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာကြန္ယက္ႏွင့္ သူမ၏ ဟင္းခ်က္ကြ်မ္းက်င္မႈကို အေၾကာင္းျပဳ၍ အတိုင္းတိုင္းအျပည္ျပည္တြင္ ျပန္႔ႏွံ႔ေရာက္ရွိေနသာ ျမန္မာမ်ားကို ႏွိပ္စက္ကလူျပဳေနေၾကာင္းပါ။ သီးစံုခ်ဥ္ဟင္း စာပိုဒ္ကို ဖတ္မိသူ ျမန္မာမ်ားမွာ သားရည္ေတာက္ေတာက္က်၍ ရုပ္ပ်က္ဆင္းပ်က္ျဖစ္ၾကသူမ်ား၊ ဓါတ္ပံုကူးယူ၍ ထမင္းျဖင့္ နယ္ဖတ္စားသူမ်ား၊ အထပ္ျမင့္အေဆာက္အဦေပၚမွ ခုန္ခ်ခ်င္သလိုလိုျဖစ္သြားသူမ်ား စသည္ျဖင့္ ဒုကၡကိုယ္စီေရာက္သြားၾကပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ျပည္ပေရာက္ျမန္မာမ်ားအား စိတ္ပိုင္း ရုပ္ပိုင္း ဆိုင္ရာ ထိခိုက္မႈျဖစ္ေအာင္ ေဆာင္ရြက္သူ ေဒၚပန္ဒိုရာအား ခိုင္ဖုန္း တရားရံုးမွ တည္ဆဲ ဥပေဒမ်ားႏွင့္ အညီ အေရးယူေပးပါရန္ ဦးတိုက္ေလ်ာက္ထားအပ္ပါသည္။ ( ျပည္ပေရာက္ ျမန္မာမ်ား၏ ကိုယ္စားမလွယ္ - ရဲမြန္ )
ခိုင္ဖုန္း သြားမလား.. တိုင္တလံုး ငါးျပားတဲ႕. . ၾကားဖူးလား အစ္ကိုၾကီး.. ကြိကြိ
မပန္ေရ လာလည္ရင္ ခ်က္ေကၽြးေနာ္...
၂-ႏွစ္ေက်ာ္ကပဲဟင္း
ခ်က္နည္းေတာ့ မဖတ္ေတာ့ဘူး ေဒၚပန္
စားနည္းပဲ ၾကည့္သြားတယ္။ :D
Post a Comment